Diego výrazně přispěl k výhře svého týmu nad Jihoafričany

19.06.2010 14:54

Domácí Bafana Bafana ve druhém utkání nestačili na Uruguay, která byla po celou dobu utkání lepším mužstvem a díky dvěma brankám Diega Forlana a jedné Pereiry zvítězila 3:0. Domácí svěřenci trenéra Parreiry si tak na postup s největší pravděpodobností mohou nechat zajít chuť.

 

Střílet, střílet, střílet. Tak nabádají trenéři své svěřence jak řešit situace. Píše se 25. minuta a Diego Forlán z 25 metrů zkouší střelu, která s pomocí teče jedním z obránců JAR končí v síti a skore je tím otevřeno 1:0 ve prospěch Uruguaye.

Kdo čekal že obdržená branka přinutí domácí hráče k větší aktivitě, musel být zklamán. Byl to zápas jednoho týmu,jednoho hráče a to Diega Forlána, kanonýra Atletica Madrid, které se může pyšnit vítězstvím v Evropské lize.

Píše se 80. minuta zápasu, v pokutovém území padá ochotně k zemi Luis Suaréz po kontaktu s brankářem Khunem a rozhodčí Massimo Busacca neváhá nařídit pokutový kop a udělit Khunemu červenou kartu i přes protesty domácích hráčů. Míč si bere Forlan a ranou pod břevno nedává Josephsovi naprosto žádnou šanci. Jihoameričané vedou už 2:0.

Svěřenci trenéra Parreiry se totiž už k ničemu nebezpečnému nedostali a tímhle zápasem nejspíše ztratili možnost na postup do vyřazovací části. Naopak Uruguay v závěru ještě přidala jednu branku, o kterou se zasloužil Alvaro Pereira. Jihoameričané si tak připsali velice důležité tři body, které jim dávají velice dobré vyhlídky ve skupině A.

 

Sestavy:

JAR: Khune - Gaxa, Mokoena, Khumalo, Masilela - Tshabalala, Dikgacoi, Letsholonyane (57. Moriri), Modise - Pienaar (79. Josephs) - Mphela

Uruguay: Muslera - M. Pereira, Lugano, Godín, Fucile (70. Á. Fernandez) - Arévalo Ríos, Pérez (90. Gargano), A. Pereira - Suárez, Forlán, Cavani (89. S. Fernández)

 

Zpět
TOPlist