Nizozemci postupují, Uruguay si zahraje o třetí místo

06.07.2010 22:38

První semifinálové utkání mezi Uruguayí a Nizozemskem se odehrálo ve velikém tempu. Každý divák si určitě přišel na své, neboť bylo k vidění spousta šancí a výsledkem je celkem 5 vstřelených branek, kdy Holanďané porazili Jihoameričany v poměru 3:2.

Výběr Holandska byl ze začátku zápasu lepší týmem. Už v první desetiminutovce měl šanci Kuijt. Na pravé straně se uvolnil Sneijder a vyslal centr do pokutového území, kde však golman Muslera vyrazil míč ke Kuijtovi, který ale přestřelil. Nizozemci byli na první pohled aktivnějším týmem a že to s postupem myslejí opravdu vážně ukázala už 18. minuta. Míč si bere kapitán Giovanniho van Bronckhorst, pokouší se o střelu z nějakých 30 metrů a ono to vyšlo! Míč ve vzduchu zaplachtil a dopadnul do pravé šibenice Muslerovy brány, který neměl šanci nijak zasáhnout. Tulipání se tak ujímají vedení 1:0!

Jihoameričané byli obdrženou brankou evidentně zaskočeni a chvíli jim trvalo než se vzpamatovali. Za zmínku akorát stojí pokus Cácerese o nůžky nebo pokus Alvara Pereiry o střelu z dálky.

Už se zdálo, že tulipáni vyhrají první poločas, ale to by nesměl být na hřišti jihoamerický kanonýr Forlán. Diego vystřelil z dobrých 25 metrů, míč Jabulani ve vzduchu zaplachtil a skončil za zády bezmocného Stekelenburga, který si sice na míč sáhnul, ale nedokázal gólu zabránit. Uruguay tak vyrovnává na 1:1 těsně před odchodem do kabin.

Ve druhém poločase se toho moc neudálo až do 65. minuty. K míči opět dostal Forlán, který mířil k přední tyči, ale narazil na dobře připraveného Stekelenburga. Na druhé straně měl velkou přiležitost ke skórování Robben, ale zcela nepochopitelně přestřelil prázdnou bránu.

Ale teprve o chvíli později se začaly dít věci. Nizozemcům se podařilo vstřelit dvě branky v rozmezí 4 minut. Nejprve Sneijder dostal míč na hranici šestnáctky, střílí a jeho pokus končí v síti díky lehké teči jednoho obránců. o 3 minuty později byl u další akce Sneijder, svojí přihrávkou vyslal Kuijta, ten míč popotáhnul a z levé strany odcentroval na Robbena, který se hlavou nemýlil. Muslera se mohl za míčem jenom ohlédnout. Holanďané vedou už 3:1.

Hráči Uruguaye se snažili s výsledkem ještě něco udělat, ale narazili na dobře bránicí hráče Nizozemska. Jiskřičku naděje ještě vykřesal Maximiliano Pereira, který dokázal snížit v nastaveném čase, jenže na vyrovnání bylo pozdě. Uruguayi se tak rozplynul sen o postupu do finále a zahraje si tak o bronzové třetí místo.

 

 

Uruguay: Fernando Muslera, Maximiliano Pereira, Diego Godin, Mauricio Victorino, Martín Cáceres, Diego Pérez, Walter Gargano, Egidio Arévalo, Álvaro Pereira (78. Sebastián Abreu), Edinson Cavani, Diego Forlán (84. Sebastián Fernández)

 

Nizozemsko: Maarten Stekelenburg, Khalid Boulahrouz, John Heitinga, Joris Mathijsen, Giovanni van Bronckhorst, Mark van Bommel, Demy De Zeeuw (46. Rafael van der Vaart), Arjen Robben (90. Eljero Elia), Wesley Sneijder, Dirk Kuijt, Robin van Persie

Rozhodčí: Irmatov - Iljasov (OZP Uzb.) Kochkarov (Kyrg.)
Diváci: 62,479

 

Zpět
TOPlist