Suaréz poslal dvěma góly Koreu domů

26.06.2010 18:47

Dnes se odehrálo první osmifinálové utkání letošního Mistrovství světa, kdy vítězem se zcela zaslouženě stal celek z Jižní Ameriky díky dvěma gólům Suareze, který svůj tým poslal do dalších vyřazovacích bojů, kde se utká s lepším z dvojice USA - Ghana.

Urugay byla před zápasem podle bookmakerů favoritem na vítězství, ale Korea se zastrašit nenechala a zápas se tak odehrával ve velkém tempu.

Už v 5. minutě přišla velká šance, kdy Park Chu-Young trefil tyč Muslerovy brány. Píše se 8. minuta. Alvaro Pereira nachází svou přihrávkou Forlána, který centruje před bránu Jung Sung-Ryonga, který však míč nezasáhl a nabídl tak možnost Suarezovi ke skorování do prázdné brány. Uruguay se tak ujímá vedení!

Pak už se nic zajímavého nestalo. Za zmínku stojí možná tak pokus Park Chu-Yong o střelu z dálky, ale útočník Monaka mířil nepřesně. O chvíli později to zkoušel i Cha Du-Ri, ale taky neúspěšně. A tak Uruguay první poločas vyhrála 1:0 zásluhou Suáreze.

Asijský tým přišel do druhé půle jako vyměněný. Už ve Už v 49. minutě Lee Young-Pyo nebezpečně centroval do šestnáctky, kde nakonec se štěstím odvrátil do zámezí Fucile. O malou chvíli později přišla skutečná tutovka. Lugano svým nepřesným odkopem vybídl ke skórování Park Chu-Yonga, který však šancí pohrdil a přestřil bránu z hranice malého vápna.

Píše se 68. minuta, Chu-Yongem vyhrává hlavičkový souboj s Luganem a míč tak končí za zády bezmocného Muslery. Fucile se sice ještě snažil zasáhnout, branku už neodvrátil. Korea tak srovnává krok a stav je 1:1.

Jihoameričané to však s postupem do dalších vyřazovacích bojů mysleli opravdu vážně a všechny o tom přesvědčil nikdo jiný než hvězda dnešního zápasu Luis Suárez, který z rohu pokutového území vypálil technicky a jeho střela pomocí tyčky skončila v bráně. Uruguay se tak opět ujímá vedení! Stav je 2:1.

Uruguay si v závěru postup již pohlídala a postupuje tak do čtvrtfinále, kde se utká s lepším z dvojice USA - Ghana.

 

 

Uruguay: Fernando Muslera, Diego Lugano, Diego Godin (46. Mauricio Victorino), Jorge Fucile, Maximiliano Pereira, Álvaro Pereira (74. Nicolás Lodeiro), Diego Pérez, Egidio Arévalo, Edinson Cavani, Luis Suárez (85. Alvaro Fernández), Diego Forlán

 

Korejská republika: Sung-Ryong Jung, Yong-Hyung Cho, Young-Pyo Lee, Jung-Soo Lee, Du-Ri Cha, Ji-Sung Park, Jung-Woo Kim, Jae-Sung Kim (61. Dong-Gook Lee) , Sung-Yong Ki (85. Ki-Hun Yeom), Chung-Yong Lee, Chu-Young Park

Rozhodčí: Stark - Salvera, Pickel (všichni Německo)
Diváci: 30,597

Zpět
TOPlist