Uruguay si poradila i s Mexikem a postupuje do osmifinále

22.06.2010 18:25

Jihoameričané díky brance Suaréze porazili výběr Mexika a vyhráli tím skupinu A. Mohou se tak těšit z postupu do vyřazovacích bojů, kde jim bude soupeřem Korejský republika.


Svěřencům trenéra Tabareze šlo o postup a případná výhra jim mohla zajistit delší účas na šampionátu. V cestě jim však stál celek Mexika, který si taky dělal zálusk na 3 body. Byl to zápas o vše, v případě prohry jednoho z týmů by to znamenal konec na turnaji a to za předpokladu, že by Francie dokázala urvat 3 body nad Jihoafričany. Pokud by ale došlo k nerozhodnému stavu, postoupila by jak Uruguay a to i Mexiko bez ohledu výsledek zápasu Francie.

Hned od začátku zápasu se hrálo nahoru dolů a více ze hry měla Uruguay, která to s potupem myslela opravdu vážně a dávala to znát brankáři soupeře jak se jenom dalo. Už v 6. minutě mohl Suaréz poslat svůj tým do vedení, ale jen těsně minul branku.

Ve 21. minutě přišel nádherný fotbalový moment. Guardado vystřelil z velké dálky a jeho rána se zastavila o břevno! Odpovědí byla na druhé straně střela Fucileho, tu Peréz vytěsnil na rohový kop. Do konce prvního poločasu se přeci jenom diváci dočkali branky. Kombinace Forlána se Suárezem byla úspěšná, první jmenovaný odcentroval a Suárez hlavou překonal bezmocného Peréze - 1:0 pro Uruguay.

V 55. minutě mohlo být s reprezentací Mexika zle, útočné duo Forlán - Suárez o sobě dalo opět vědět. Po centru Forlána hlavičkoval Suárez a mexický brankář jeho pokus vyrazil před sebe, kde mohl dorážet Cavani, avšak Peréz se znovu blýskl skvělým zákrokem a držel postupové šance Mexika.

Uruguay si nakonec výsledek pohlídala a slaví postup z prvního místo, škodné nepřišlo ani Mexiko, to i přes prohru postupuje dál, neboť JAR fantasticky zvítězil nad Francií  2:1 a vinou horšího skóre zůstal na třetí nepostupovém místě.

 

Sestavy:

JAR: Itumeleng Khune, Siboniso Gaxa, Tsepo Masilela, Aaron Mokoena, Bongani Khumalo, Siphiwe Tshabalala, Steven Pienaar (79. Moeneeb Josephs), Teko Modise, Reneilwe Letsholonyane (57. Surprise Moriri), Kagiso Dikgacoi, Katlego Mphela

 

Uruguay: Fernando Muslera, Diego Lugano, Diego Godin, Jorge Fucile (71. Alvaro Fernández), Maximiliano Pereira, Álvaro Pereira, Diego Pérez (90 +1. Walter Gargano), Egidio Arévalo, Edinson Cavani (90. Sebastián Fernández), Luis Suárez, Diego Forlán

Rozhodčí: Massimo Busacca (SUI) - Matthias Arnet (SUI), Francesco Buragina (SUI)
Diváci: 42,658

 

Zpět
TOPlist